Jongens F2 van SV de Vecht uit Loenen a/d Vecht wint 'eigen' Veilig Uit & Thuis radiocommercial

Ingezonden teamyell wordt opgenomen en verwerkt in radiocommercial landelijke campagne Veilig Uit & Thuis

22 NOVEMBER 2012, RAAMSDONKSVEER, 21 NOVEMBER
Samenvatting
De teamyell van de jongens F2 van voetbalvereniging SV de Vecht is verkozen tot weekwinnaar van de ‘Veilig Uit & Thuis’ campagne van Toyota en Veilig Verkeer Nederland. De prijs die het team hiervoor krijgt is niet mis; de teamyell wordt komende zaterdag 24 november opgenomen door een professionele opnamecrew en wordt daarna verwerkt in de landelijke radiocommercial van Veilig Uit & Thuis. Media is welkom om zaterdag om 10 uur bij de opnames aanwezig te zijn, uw komst graag aanmelden.

"Loenen aan de Vecht is een kinderrijk dorp", zegt Joeri van Andel, leider van Jongens F2 van SV de Vechte en vader van Jochem, bedenker van de yell. "Op zaterdag is het bij het sportpark erg druk met fietsers en ander verkeer. Hier zouden we wel het een en ander kunnen verbeteren." Op de vraag wat Jochem en zijn teamgenootjes ervan vinden ze dat weekwinnaar zijn en dat hun yell op de radio te horen zal zijn reageert van Alder enthousiast: "toen Jochem en zijn team hoorden dat hun yell tot weekwinnaar was verkozen, reageerden ze echt heel positief en zijn ze direct hard gaan oefenen." De opnames vinden plaats als de F2 een bekerwedstrijd speelt tegen SC 't Gooi. "Het wordt een spannende dag zaterdag", aldus een gemotiveerde vader en coach.

De F2 van SV de Vecht speelt zaterdag uit in een bekerwedstrijd tegen SC 't Gooi. De opnames zullen plaatsvinden op het terrein van SC 't Gooi vanaf 10 uur.

Radiocommercial met teamyell o.a. te horen op 3FM en 538
Jeugdteams uit het hele land kunnen met hun zelfbedachte teamyell op de landelijke radio komen. Yells kunnen worden ingezonden via de actiesite veiliguitenthuis.nl. Elke week worden de inzendingen beoordeeld door een onafhankelijke jury en wordt de leukste en origineelste yell opgenomen bij de sportclub. Deze yell wordt vervolgens verwerkt in de landelijke radiocommercial die de week erna op vrijdag en zaterdag – de sportdagen bij uitstek- wordt uitgezonden op radiozenders als 3FM en 538 en regionale zenders.

Aan het eind van het sportseizoen wint het team dat de meeste stemmen voor hun yell weet te verzamelen nog een prijzenpakket. Zo ontvangt de landelijke winnaar voor het hele team fietsen in de clubkleuren en krijgt de club een cheque ter waarde van € 2.500,- om te investeren in verkeersveiligheidsmaatregelen op en rond de club.

Over Veilig Uit & Thuis
Elke week gaan meer dan 1 miljoen kinderen van 6 t/m 14 jaar op weg naar hun sportclub. Helaas raken elk jaar zo’n 13.000 van deze kinderen gewond door een ongeval in het verkeer. In ruim 90% van de gevallen gebeurt dat binnen de bebouwde kom, dus ook rondom sportclubs. Veilig Uit & Thuis richt zich dit seizoen vooral op automobilisten en op sportende kinderen. Met onder andere een radiocampagne wijst Veilig Uit & Thuis automobilisten op de verantwoordelijke rol die zij hebben ten opzichte van fietsende kinderen.

Campagne roept op tot verantwoordelijk gedrag automobilisten
“De campagne ‘Veilig Uit & Thuis’ past perfect in ons maatschappelijke beleid”, zegt Paul van den Acker, general manager marketing van Toyota Nederland. “Wij willen als toekomstgericht bedrijf graag een bijdrage leveren aan de samenleving van morgen. We maken onze auto’s daarom zo veilig mogelijk. Maar aangezien bestuurders zelf verantwoordelijk zijn voor hun rijgedrag, roepen we hen met Veilig Uit & Thuis op om zich zo verantwoordelijk mogelijk te gedragen in het verkeer. Daarnaast willen we graag lokaal betrokken zijn. Deze campagne, die bijdraagt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid van sporters, is daarvan een mooi voorbeeld. Wij zijn er trots op een bijdrage te kunnen leveren.”

De opnames vinden zaterdag 24 november om 10 uur plaats op sportpark Berestein in Hilversum

adres:

Sportpark Berestein
Kininelaantje 9
1216 BZ Hilversum

Citaten
""Als automobilist moet je extra alert zijn in de nabijheid van fietsende kinderen. Zeker in de komende tijd waarin je te maken krijgt met gevaren zoals een laagstaande zon, slecht weer en fietsverlichting die niet altijd even goed werkt is extra voorzichtigheid als automobilist geboden. Als ouder ben ik zelf ook altijd weer blij als mijn kinderen veilig thuis komen na een hockey- of tennistraining." " André van der Toorn, VVN-ambassadeur en presentator van 'Wegmisbruikers'
"“De campagne ‘Veilig Uit & Thuis’ past perfect in ons maatschappelijke beleid. Wij willen als toekomstgericht bedrijf graag een bijdrage leveren aan de samenleving van morgen. We maken onze auto’s daarom zo veilig mogelijk. Maar aangezien bestuurders zelf verantwoordelijk zijn voor hun rijgedrag, roepen we hen met Veilig Uit & Thuis op om zich zo verantwoordelijk mogelijk te gedragen in het verkeer. Daarnaast willen we graag lokaal betrokken zijn. Deze campagne, die bijdraagt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid van sporters, is daarvan een mooi voorbeeld. Wij zijn er trots op een bijdrage te kunnen leveren.” " Paul van den Acker, General Marketing Manager Toyota Nederland
"“We willen met deze campagne het aantal jonge verkeersslachtoffers op weg van en naar de sportclub substantieel terugbrengen. We spreken ouders aan op hun verantwoordelijkheid voor de verkeersveiligheid. We streven naar een klimaat waarin kinderen ten allen tijden op een veilige manier aankomen op de sportvereniging." " Rob Stomphorst, woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland
Afbeeldingen
Video's
Over Veilig Uit en Thuis

Elke week gaan meer dan 1 miljoen kinderen van 6 t/m 14 jaar op weg naar hun sportclub. Helaas raken elk jaar zo’n 13.000 van deze kinderen gewond door een ongeval in het verkeer. In ruim 90% van de gevallen gebeurt dat binnen de bebouwde kom, dus ook rondom sportclubs.

Daar kunnen én moeten we met z’n allen wat aan doen! Daarom geeft Veilig Verkeer Nederland samen met Toyota Nederland dit nieuwe sportseizoen een vervolg aan de meerjarige campagne: ‘Veilig Uit & Thuis’.

De boodschap is simpel: kinderen van 6 tot 14 jaar moeten veilig bij hun sportvereniging kunnen komen (en natuurlijk ook bij de club van de tegenstander). We willen iedereen bewust maken van de gevaren op en rondom de club. Dat doen we door middel van handige tips en leuke acties die op deze website te vinden zijn.

berichten